[...] z wyjątkiem kolacji, około 600g, w której ograniczam tłuszcze do 10-12. Przyjmując, że nie występują żadne warunki szczególne jak choroby przewlekłe, to w zasadzie jakiegoś większego znaczenia nie powinno to mieć. Czy lepiej jeść częściej, czy więcej w jednym posiłku? Na diecie IF dostarcza się całe dzienne zapotrzebowanie kalorycznie w [...]
[...] dziennie, czy to wystarczy ? 5. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na masę. 6. Przykładowy rozkład posiłków w ciągu jednego dnia na rzeźbę . 7. Ile i jakie płyny przyjmować ? 8. Co jeść po treningu ? 9. Kończę trening o 21 a idę spać o 23, co robić ? 10. Ile białka, ile węglowodanów przeciętnie w jednym posiłku ? 11. [...]
[...] gra fundamentalną rolę: chodzi o okres rozwoju mózgu płodu i noworodka. Mózg zbudowany jest między innymi z wielonienasyconych kwasów tłuszczowych analogicznych do tych, jakie spotyka się w mięsie pewnych ryb. W okresie jego rozwoju szczególnie ważna jest dostępność dwóch pod-stawowych rodzajów kwasów tłuszczowych: kwasu linolowego i [...]
[...] że powodował kolkę bo krew popłynie do mięsni 12-13 - lunch - jakis owoc np 2 jablka Brakuje tłuszczu, dodaj oliwę z oliwek/olej lniany, tran. Jest możliwośc abyś dała tu jakieś białko? Mięso/jajka/mleko? kolo 13 - 14 ide do pracy 15-15:30 obiad - jakas zupa lub ryz z miesem - kuchnia tajlandzka kolo17:30 - 18 podwieczorek - cos slodkiego albo [...]
[...] która powoduje hiperinsulinemię. Jeśli ktoś ją ma, to może brać tyle wapnia ile chce, a i tak wydali go razem z moczem. Insulina jest jednym z pierwszych hormonów, jakie pojawiły się w organizmach żywych i jak już wspomniałem przy okazji genetyki, reszta została zbudowana na tym, co było się wykształciło pierwotnie. Tak więc, wszystkie [...]
[...] poniżej 20 świadczą o niedowadze, która często wymaga leczenia. Jeżeli okaże się, ze jesteśmy otyli istotne jest również ocenić jaki typ otyłości reprezentujemy, czyli jakie jest rozmieszczenie tkanki tłuszczowej w naszym organizmie. Z uwagi na rozmieszczenie tkanki tłuszczowej otyłość dzielimy na tzw. męską, czyli androidalną (inaczej [...]
[...] pracy trzustki to był u mnie kiedyś jakiś niby profesor z norwegi i się go spytałem czemu mam taki trądzik a on wtedy mi powiedział że mam przeciążoną trzustkę (zrobił tam jakieś badanie ) no ale wtedy to mu nie wierzyłem =================================================== Jako ciekawostkę dodam jeszcze Chińscy lekarze naturaliści, patrząc [...]
[...] miesien co 5-7 dniach.To ,co jest tu napisane nie jest zadna wyrocznia,ale te wytyczne,ktore w moim przypadku sie sprawdzaja,uwidaczniaja jednoczesnie ogromne roznice,jakie isnieja miedzy nami. 10 Zasada Zadnych cwiczen wydolnosciowych w okresie postartowym Lubie podkreslic,ze trening silowy na granicy mozlwosci spala wiecej kalori niz [...]
[...] od tego cierpi twoje ciało - zawsze możesz odejść. W innych zawodach też ludzie podejmują ryzyko różnego rodzaju, również zdrowotne, dla pieniędzy albo innych korzyści, jakie mają z takiej pracy. ALE NIKT NIKOGO NIE ZMUSZA, BY ZOSTAŁ ZAWODOWCEM. Dodatkowo - amatorzy, zachowujący się jak zawodowcy, EKSPLOATUJĄCY swoje ciała - też to robią [...]
mógłbyś dać jakieś przyklady ? szukam w necie jakie produkty zawierają ww złożone i nie mogę tego znaleźć. i pytanie jeszcze, czy produkty z ww złożonymi mają w sobie dużo błonnika ?
[...] pytać. Co powoduje, że czujemy się syci? To co jemy i jak dużo jemy ma wpływ na nasze samopoczucie i zdrowie. To oczywiste stwierdzenie. Ale warto zadać sobie pytanie jakie składniki pożywienia powodują, że czujemy się nasyceni i dlaczego wiele osób przejada się. Jedzenie zaspokaja poczucie głodu oraz zapewnia dostarczenie niezbędnej dla [...]
[...] dużo błonnika trzeba wprowadzać stopniowo, przyzwyczaić do nich organizm – zbyt gwałtowna zmiana diety powodować może bóle brzucha i wzdęcia. Warto wiedzieć, jakie substancje zawarte w pożywieniu sprzyjają opróżnianiu jelit, a jakie powstrzymują jego opróżnianie. * Opróżnianiu jelit sprzyjają: czarny chleb, surowe warzywa i [...]
[...] nie chodziło o prawdę naukową, a jedynie o znalezienie (jakichkolwiek) argumentów na z góry przyjętą tezę o szkodliwości DO. W początkowej części publikacji autorzy opisują, jakie produkty powinny być spożywane w ramach diety optymalnej. W ogóle nie ma jednak informacji zasadniczej, będącej istotą DO, mianowicie zalecanej proporcji spożycia [...]
[...] je uwzględnić. Zależy to od wielu czynników. Produktów żywnościowych jest tak dużo że ciężko napisać które jeść, a które unikać. Łatwiej jest zdecydowanie wypisać to na jakie powinno się zwracać uwagę, a jakie odsuwać od codziennego jedzenia. Tak więc np. wszelkie fast foody, produkty smażone, jedzenie z restauracji, ryż biały, chleb biały, [...]
Czesc, co do Body-Factory ,jestem równie zaskoczony co Wy, nie mam pojęcia czemu zostało wyłączone a odpowiedzialne osoby nie podnosza sluchawki. Czekamy.. ZAKUPY NA DZIEN OBŻARSTWA(WOLNY OD TRENINGU, 7MY DZIEN TYGODNIA TRENINGOWEGO) Bede jadl do 10 000 kcal z diety + smakołyki dojadane do posilku [...]
[...] i ziaren w teorii nie trzeba spożywać w ogóle (choć warto nawet ze względu na minerały). Tak więc ilości tłuszczy wielonienasyconych zmieniają się w zależności od formy w jakiej są dostarczane. Można dostarczyć 1g EPA/DHA, lub ~20g ALA - ostatecznie wyjdzie to na to samo. Całą resztę może w teorii stanowić tłuszcz nasycony, ale staraj się w [...]
[...] mogłyby tu wskoczyć, które mają łatwo przyswajalne białko? Czy węglowodany proste mogę uzupełnić np. rodzynkami/bananami? Czy taki posiłek powinien być "obfity" - jakie powinien mieć mniej-więcej proporcje jeśli chodzi o dzienne zapotrzebowanie? 3. Czy posiłek typu: kurczak, ryż i oliwa będzie dobrym rozwiązaniem po jakiejś godzinie po [...]
[...] to ma skutek? Taki, że wzrasta ciśnienie i zmniejsza się ilość wytwarzanej energii, gdyż magnez wewnątrzkomórkowy jest niezbędny we wszystkich procesach wytwarzania energii, jakie zachodzą w komórce. Lecz, co jeszcze ważniejsze, magnez jest niezbędny do działania insuliny, a także do jej magazynowania. Więc kiedy podnosi się poziom insuliny, [...]
[...] być podawane razem. Tak więc pacjent konsumował własne mięśnie, włącznie z sercem, które próbowano leczyć. Skoro więc rzeczywiście miał umrzeć, to wyłącznie dzięki leczeniu jakie mu aplikowano. Przejdźmy dalej. Pacjentka cierpiąca na zaawansowaną osteoporozę. W szyjce kości udowej i w odcinku szyjnym kręgosłupa odchylenia poniżej normy sięgały [...]
[...] to ma skutek? Taki, że wzrasta ciśnienie i zmniejsza się ilość wytwarzanej energii, gdyż magnez wewnątrzkomórkowy jest niezbędny we wszystkich procesach wytwarzania energii, jakie zachodzą w komórce. Lecz, co jeszcze ważniejsze, magnez jest niezbędny do działania insuliny, a także do jej magazynowania. Więc kiedy podnosi się poziom insuliny, [...]